Arkistot
Kategoriat
luonto - hyvinvointi - kestävä kehitys

Luontohyvinvointipalvelut

metsämieli

-tapahtuma on ohjattu läsnäolon ja pysähtymisen hetki luonnossa. Metsämieli-menetelmä sisältää erilaisia mielentaitoja vahvistavia harjoituksia, jotka perustuvat luonnon tutkittuihin terveysvaikutuksiin. Harjoitukset sopivat kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille, esim. työhyvinvointipäivien ohjelmaksi. Tapahtuman kesto voi olla asiakkaan toiveista riippuen 1 – 4h, ja siihen voidaan liittää terveysliikuntaa, kuten metsäjoogaa. Metsämieli-tapahtumia ohjaavat Karoliina, Minna ja Tuomas. www.metsamieli.fi

Luontoyhteystapahtuma sisältää ekopsykologiaan pohjautuvia luontoyhteysharjoituksia, joiden kautta voidaan voimistaa kokemuksellista luontosuhdetta, harjoittaa tietoisuustaitoja sekä lisätä hyvinvointia ja voimavaroja. Harjoituksia on monenlaisia, ja ne tehdään joko yksin, pareittain tai ryhmässä. Harjoitusten aiheena on mm. itsetuntemuksen kehittäminen luonnon avulla, luontoyhteyden syventäminen ja vuorovaikutustaitojen parantaminen. Tapahtuman kesto voi olla asiakkaan toiveista riippuen 1 – 4h, ja siihen voidaan liittää esim. metsäjoogaa. Luontoyhteystapahtumia ohjaavat Karoliina ja Minna.

Filosofiaa metsässä1
Filosofiaa metsässä

Filosofinen kävelyretki luonnossa Filosofisessa kävelyssä luonto tarjoaa sinulle autenttisen alustan irtaantua arkipäivän itsestäänselvyyksistä ja asettua rauhassa filosofiseen suhteeseen maailman kanssa.  Kävely muodostuu lyhyistä luennoista sekä etapeista, jotka sisältävät yksin, pareittain tai ryhmänä suoritettavia pohdiskeluharjoituksia. Teemakohtaisesti hyödynnetään myös rentouttavia tai toiminnallisia Metsämieli-harjoituksia, jotka auttavat ajatusten vapauttamisessa ja tarjoavat uusia näkökulmia. Kävelyn kesto voi olla esim. 1,5h. Filosofisten kävelyjen ohjaajana toimii Tuomas.

Polkuja juurille ja harmoniaan -tapahtumassa käsitellään suomalaista luontoviisautta, vahvistetaan luontoyhteyttä, mietitään, miten pyhyys näkyy luonnossa sekä käydään läpi muinaissuomalaista elämänkatsomusta ja elämäntapaa. Tapahtumassa tutustutaan omiin juuriimme, ja niiden kautta meille avautuu mahdollisuuksien polku. Esi-isiemme elämänviisaus ja ymmärrys ovat kullanarvoisia, kun pyritään tasapainoiseen luontosuhteeseen. Luontoyhteyden kautta voidaan löytää myös luonnon ja ympäristön arvo, sillä kokonaisvaltaiseen luontosuhteeseen kuuluu olennaisena osana luontoa kunnioittava elämäntapa.
Tapahtuman kesto riippuu ryhmän koosta sekä asiakkaan esittämistä toiveista. Tapahtuma voidaan järjestää sisällä ja/tai ulkona. Tapahtumaan voidaan yhdistää myös esim. luontoyhteysmenetelmiä. Polkuja juurille ja harmoniaan -tapahtumia ohjaa Minna.

Metsäjooga on metsäympäristöön sovellettu rentouttava joogaharjoitus, joka voi perustua esim. luonnon elementteihin, ja niiden ilmentymiseen kehossa ja mielessä. Metsäjoogaharjoitus notkistaa ja voimistaa kehoa ja tasapainottaa mieltä, ja kun joogaharjoitus tehdään luonnossa, saadaan samalla luonnon tarjoat positiiviset vaikutukset terveyteen. Metsäjoogaharjoitus voidaan tehdä myös kokonaan seisten.
Metsäjooga voidaan yhdistää esim. luontoyhteys- tai metsämielitapahtumaan, tai se voi olla oma kokonaisuutensa. Metsäjoogan kesto voi olla muusta ohjelmasta riippuen esim. 15min. – 1h. Metsäjoogaa ohjaa Karoliina.

Metsäjooga2
Metsäjoogaa

Lammasjooga on  lempeä ja rentouttava hathajoogaharjoitus lampaiden kanssa, omenapuiden katveessa! Harjoituksen kautta saamme nauttia myös ympäröivän luonnon ja eläinten läsnäolon hyvinvointivaikutuksista. Lampaat saavat tulla rapsuteltavaksi ja osallistua harjoitukseen oman tuntemuksensa mukaan. 🙂 Lammasjooga järjestetään Kaiturin tilalla Maskussa sekä Hellämielen tilalla Loimaan Mellilässä. Lammasjoogaa ohjaa Karoliina.

Laidunjooga on elvyyttävä joogaharjoitus hevosten ja lehmien seurassa laitumella. Eläinten läsnäolo ja ympäröivä luonto luovat rauhoittavan joogakokemuksen. Tällä hetkellä voit kysellä joogamahdollisuuksista Yläneen Tourulassa Hummavoimien eläinten parissa.

Proudly powered by WordPress & Tayp Theme by IshYoBoy.com