Arkistot
Kategoriat
luonto - hyvinvointi - kestävä kehitys

Jooga

Onnenjuuren kautta voit tilata monenlaisia joogatunteja. Tunnit voidaan järjestää sekä hyvinvointipäivän ohjelmana että tilauskurssina.

Lisäksi on tarjolla vaihtelevasti kaikille avoimia joogatunteja. Seuraa ilmoittelua!

Joogaohjaajana toimii Karoliina.

Runojooga on uusi Karoliinan ja sanataiteilija Veera Ruohomäen kehittämä tuntikokonaisuus, jossa hidas, yin- ja hathajoogaan pohjautuva harjoitus yhdistyy Veeran runoihin. Runot vievät matkalle mm. voimaeläinten maailmaan. Tunti sopii loistavasti esim. tyky-päivän ohjelmaksi.

GroundingYin® -joogahoito on ihana ja hoitava tunti, jossa Yin-joogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin on yhdistetty meridiaanien, eli kehon energiakanavien, käsittelyä niitä kevyesti hieroen ja painellen. Asanoissa viivytään useampi minuutti, minä aikana ohjaaja kiertelee hoitamassa asiakkaita. Tämän vuoksi osallistujamäärä on max 8hlö. Lue lisää täältä!

Hathajooga on klassinen joogamuoto, joka sopii lähes kaikille. Jooga-asanat tehdään hengityksen tahdissa ja omaa kehoa kuunnellen, sekä seisten että matolla. Joogaharjoituksen avulla pyritään mielen ja kehon yhteyteen ja tasapainoon. Tunti päättyy ohjattuun loppurentoutukseen. Joogatunnin yleisin pituus on 1,5h, mutta asiakkaan toiveet otetaan huomioon.

Vinyasa Flow Jooga on voimakkaampi ja dynaamisempi joogatyyli, jossa asanat tehdään pitkinä ja virtaavina sarjoina hengityksen avulla. Vinyasa Flow -harjoitus on aina ohjaajansa näköinen, sillä tarkkoja sääntöjä ei ole. Karoliinan tunneilla liikettä ja tilaa tutkitaan sisäisen kokemuksen kautta (embodiment, somatiikka), ja siihen voidaan yhdistellä vapaata liikettä ja eläinliikkeitä. Harjoitus sopii kaikille kohtuullisen lihaskunnon omaaville, joilla ei ole erityisiä liikuntarajoitteita. Harjoituksen pituus on yleensä 1/2h – 1,5h.

Yin Jooga on hidastempoinen ja meditatiivinen joogaharjoitus, joka auttaa mieltä hiljentymään ja avaa kehoa pitkäkestoisten, restoratiivisten asanoiden avulla. Yin-harjoituksen avulla voidaan saavuttaa syvä läsnäolon kokemus ja joustavampi keho, ja säännöllinen harjoittelu lisää liikkuvuutta ja auttaa erilaisissa kehon ongelmatiloissa, kuten alaselän vaivoissa. Samalla tasapainotetaan kehon energiavirtausta. Asanoissa viivytään yleensä useamman minuutin ajan liikkumatta. Harjoituksessa käytetään yleensä apuna bolstereita ja joogatiiliä, joita saa lainata ohjaajalta.

Ilmajooga joogatrapetsilla on kokonaisvaltainen ja tehokas joogaharjoitus, jossa käytetään apuna katosta/telineestä roikkuvaa trapetsia. Trapetsissa on keinu sekä kolmella tasolla olevat kädensijat, jotka auttavat harjoittelussa ja tekevät siitä tavallista ilmajoogaa monipuolisemman (ja myös helposti lähestyttävämmän) harjoituksen. Tärkeänä osana harjoitusta ovat inversiot eli ylösalaisinasanat, joissa selkäranka saa venyä, ja ne ovatkin oivallinen apu monenlaisissa selkävaivoissa. Lisäksi trapetsilla voi tehdä useita matolla tehtävästä joogasta tuttuja asanoita, venytyksiä ja voimaliikkeitä uudella tavalla. Kädensijojen vuoksi trapetsilla voi myös tehdä erilaisia roikkumis- ja ylösvetovoimaa harjoittavia liikkeitä, jotka matolla tehtävästä joogaharjoituksesta puuttuvat. Ja ennen kaikkea trapetsiharjoittelu on hauskaa!

Restoratiivinen jooga on erityisen rentouttava ja passiivinen harjoitus, joka tähtää syvään rentoutumiseen, elpymiseen ja lepoon. Asanat tehdään useimmiten bolsterien, tyynyjen ja muiden apuvälineiden avulla, jotta niissä voisi pysyä mahdollisimman rentona, käyttämättä lainkaan lihasvoimaa. Asanoissa viivytään kauan, viidestä minuutista jopa 25 minuuttiin. Restoratiivisen joogan ei ole tarkoitus erityisesti venyttää kehoa, vaan ennemminkin lempeästi avata sitä, ja asanat eivät ole lainkaan intensiivisiä. Harjoitus sopii myös esim. sairauksista toipuville.

Parijooga on hathajoogaan pohjautuva harjoitus, jossa tähdätään yhteyteen kahden ihmisen välillä, parannetaan kommunikaatiota, syvennetään luottamusta ja opitaan sekä itsetuntemusta että toisen ihmisen syvempää tuntemusta. Parijooga sopii sekä pariskunnille että ystävyksille. Huom. kyseessä ei ole akrojooga, eli tunnit eivät sisällä varsinaista akrobatiaa! 🙂

Tuolijooga on tuolilla istuen ja seisoen tehtävä pehmeä joogaharjoitus, jossa ei laskeuduta lainkaan lattiatasolle. Tuolijoogassa voidaan kuitenkin tehdä monia matolta tuttuja asanoita sovellettuina, kevyempinä versioina. Tuolijooga sopii hyvin myös liikuntarajoitteisille ja ikäihmisille.

Metsäjooga on metsäympäristöön sovellettu rentouttava joogaharjoitus, joka voi pohjautua esim. luonnon elementteihin, ja niiden ilmentymiseen kehossa ja mielessä. Tervehditään aurinkoa ja kuuta sekä tunnetaan maan vahvuus ja ympäröivän luonnon läsnäolo. Puita ja luonnonmuotoja voidaan hyödyntää harjoituksessa mahdollisuuksien mukaan. Jooga notkistaa kehoa ja rauhoittaa mieltä, ja kun joogaharjoitus tehdään luonnossa, saadaan samalla luonnon tarjoamat positiiviset vaikutukset terveyteen. Harjoitus voidaan tehdä kokonaan seisten tai osittain istuma-alustojen tai joogamattojen kanssa. 
Metsäjooga voidaan myös yhdistää esim. luontoyhteys- tai metsämielitapahtumaan, tai se voi olla oma kokonaisuutensa. Metsäjoogan kesto voi olla muusta ohjelmasta riippuen esim. 15min. – 1h.

Lammasjooga on  lempeä ja rentouttava hathajoogaharjoitus lampaiden kanssa, omenapuiden katveessa! Harjoituksen kautta saamme nauttia myös ympäröivän luonnon ja eläinten läsnäolon hyvinvointivaikutuksista. Lampaat saavat tulla rapsuteltavaksi ja osallistua harjoitukseen oman tuntemuksensa mukaan. 🙂 Lammasjooga järjestetään Kaiturin tilalla Maskussa. Alkukesällä järjestetään kaikille avoimia lammasjoogia, mutta voit myös tilata ryhmällesi oman tunnin.

Proudly powered by WordPress & Tayp Theme by IshYoBoy.com