Arkistot
Kategoriat
luonto - hyvinvointi - kestävä kehitys

Hoidot

GroundingYin® -joogahoidot

Karoliina valmistuu syksyn aikana GroundingYin -joogahoitajaksi GroundingYin:n kehittäjän Minna Anderssonin diplomikoulutuksesta. GroundingYin -hoidossa Yin-joogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin on yhdistetty meridiaanien, eli kehon energiakanavien, käsittelyä niitä kevyesti hieroen ja painellen.

Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien ja niissä sijaitsevien akupisteiden käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista.

GroundingYin:ssa käytettävät asanat edistävät mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös mm. aineenvaihdunta, veren- ja nestekierto sekä ruoansulatus aktivoituu. Asanoissa ollaan useita minuutteja, jolloin ohjaaja kiertää asiakkaita käsittelemässä.

Tunnin vaikutukset kestävät useammasta tunnista n. vuorokauteen, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta, vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa.

GroundingYin -tunteja järjestetään syksyn aikana Yläneellä, Eurassa ja Turun Paattisilla (kts. tapahtumakalenteri). Myös tilausryhmille. Hoito voidaan tehdä sekä ryhmä- että yksilöhoitona. Ryhmähoidon pituus on n. 2h. GroundingYin -elementtejä voidaan käyttää myös Karoliinan thaijoogahierontahoidoissa.

Thaijoogahieronta

Karoliina tekee toisena uutuutena thaijoogahierontahoitoja. Thaijoogahieronta on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka on sekoitus itämaisia ja länsimaisia tekniikoita: venytyksiä, rullauksia, paineluja, faskian käsittelyä ja joogaliikkeitä.

Hoidossa käydään läpi koko keho aloittaen jaloista ja edeten kohti päätä. Hoidon aikana hieroja kääntelee ja venyttää hoidettavaa eri asentoihin. Hoidon kautta voidaan saavuttaa mielen ja kehon kokonaisvaltainen rentoutuminen, poistaa lihasjännityksiä, lisätä kehon notkeutta ja liikkuvuutta, vähentää lihaskipuja, edistää mielenrauhaa.

Thaijoogahieronta on noin 2500 vuotta vanha hierontamuoto, jonka juuret tulevat intialaisesta ayurveda-perinteestä, kiinalaisen lääketieteen akupunktiotekniikasta ja joogan venytysliikkeistä.

Hoidon vastaanottaja on pukeutunut joustaviin vaatteisiin, ja hoito tehdään lattialla alustalla. Öljyjä ei käytetä tässä hoitomuodossa.

Karoliina on suorittanut thaijoogahieronnan peruskoulutuksen Pasi Kuuselan opissa ja tekee hoitoja toistaiseksi opiskelijahintaan 35€/1h 15min. tai 40€/1,5h. Hoito voidaan tehdä esim. asiakkaan tiloissa tai muussa sovitussa paikassa, lämpimällä säällä myös luonnon helmassa!

Mikäli olet kiinnostunut hoidosta, ota yhteyttä: karkkilaakso(at)gmail.com.

Proudly powered by WordPress & Tayp Theme by IshYoBoy.com