Arkistot
Kategoriat
luonto - hyvinvointi - kestävä kehitys

Osuuskunta Onnenjuuren ideologia ja tarina

Onni ja juuret. Näihin kahteen sanaan tiivistyy osuuskuntamme olemassaolon syyt. Onni ja harmonia ovat jotain, mitä omalta osaltamme haluamme tuoda lisää maailmaan. Sille tuntuisi olevan tilausta! Juurilla taasen viittaamme paitsi puunjuuriin ja sitä kautta koko upeaan luontoomme, myös esi-isiemme viisauteen, josta voimme ammentaa paljon nykypäivänäkin.

Me Osuuskunta Onnenjuuressa uskomme, että ihminen on osa luontoa ja voi parhaiten ollessaan läheisessä kosketuksessa luontoon. Ja kun luonto voi hyvin, myös ihminen voi hyvin. Green Care eli hyvinvoinnin tuottaminen luonnon avulla – vihreä voima – onkin toimintamme ytimessä. Haluamme edistää hyvinvointia vahvistamalla luontoyhteyttä sekä kehon ja mielen harmoniaa. Koemme, että todellinen onni syntyy yksinkertaisista asioista ja elämyksistä. Tarjoamme luonnollisia voimaantumisen välineitä paitsi luonnon, myös luovuuden, taiteiden, fyysisten aktiviteettien, henkisen pääoman ja yhdessä tekemisen kautta. Kestävän kehityksen periaatteet ovat meille tärkeitä.

Osuuskunta Onnenjuurta tuskin olisi olemassa, jos perustajajäsenet Karoliina ja Minna eivät olisi tavanneet Metsämieliohjaajakurssilla keväällä 2015. Hyvin pian kurssin jälkeen totesimme, että meillä oli samankaltaisia unelmia ja visioita tulevaisuudelle. Haluamme haastaa ihmisiä ajattelemaan, kokemaan, voimaantumaan ja muuttumaan luonnollisilla tavoilla, luonnon avulla. Luonnon merkityksen näemme ensisijaisena ihmisen hyvinvoinnille. Yhteinen kutsumuksemme onkin edistää kestävää kehitystä, henkistä kulttuuriperintöä sekä henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Mutta mikä olisi paras kanava toteuttaa visioitamme? Ymmärsimme, että yhteinen yritys ja erityisesti osuuskuntamuotoinen yritys vastaisi omiin tarpeisiimme parhaiten ja mahdollistaisi joustavan toiminnan. Osuuskunta on yritysmuotona yhteisöllinen, joten yhdessä tekemisestä ja yrittämisestä saamme lisäinnostusta ja -voimaa yksin toimimisen sijaan. Osuuskunnan kautta saamme tuotua pitkältä ajalta kertynyttä osaamista asiakkaidemme käyttöön.

Syksyllä 2015 osuuskunta-ajatusta kypsyteltiin ja käytiin keskusteluja asiasta innostuneiden ihmisten kanssa. Monia kiinnostuneita ilmaantui, mutta lopulta alkuvaiheeseen uskaltautui mukaan vain Karoliinan vanha tuttu filosofi Tuomas, joka täydensikin aloituskolmikon osaamista mainiosti.

Toden teolla osuuskuntaa ryhdyttiin perustamaan keväällä 2016, ja osuuskunta saatiin vihdoin rekisteriin 30.5. Avajaistapahtuma järjestettiin 5.6. Savojärven Rantapihalla, missä kiinnostuneet pääsivät testaamaan osuuskunnan palveluja.

Onnenjuuri toimi ensimmäiset vuodet työosuuskuntana, mutta vuodesta 2019 osuuskunnan toiminta on keskittynyt ennen kaikkea yhteismarkkinointiin, ja jäsenet toimivat itsenäisinä yrittäjinä.

Proudly powered by WordPress & Tayp Theme by IshYoBoy.com