Arkistot
Kategoriat
luonto - hyvinvointi - kestävä kehitys

Minna

Minna-kasvopieni3Maaseudun kehittämisen tutkinto-ohjelman opiskelija (yamk)
Kestävän kehityksen ympäristösuunnittelija (amk)
Ympäristönhoitaja (pt)
Liiketalouden tradenomi (amk)
Metsämieliohjaaja
Luontoyhteysohjaaja
Muinaissuomalaisen kansanperinteen taitaja
Työelämässä on toiminut mm. projektisihteerinä (kelluva biopuhdistamo/
ympäristötaideprojekti nimeltä Puhdistava saari) sekä suunnittelijana ja toteuttajana ekologisissa ja luonnonmukaisissa leikkipihoissa (osa kulttuurikasvatuksen ohjelmaa).
Näiden lisäksi on toiminut ryhmänohjaajana erä- ja luonto-opasopiskelijoille sekä maaseutumatkailun Green Care -painotteisille opiskelijoille, toteuttanut muinaissuomalaiseen kansanperinteeseen pohjautuvan luontohyvinvointipolun Virroille, jne.
Osuuskunta Onnenjuuressa toimii Green Care -hyvinvointiohjaajana ja aineettoman kulttuuriperinnön asiantuntijana.
Huom. Minna toimii Itä-Lapissa Pelkosenniemeltä käsin, toiminta-alueenaan Kemijärvi-Pelkosenniemi-Sodankylä -välinen alue (iltaisin/viikonloppuisin).
Minnan tavoitat suoraan sähköpostiosoitteesta minnaplace(at)gmail.com

”Maailmassa on niin monta ihmeellistä asiaa nähtävä ja kokeiltava. Uuden oppiminen on minulle elämäntapa, koska valmiita vastauksia on niin vähän tässä maailmassa. Pidän poikkitieteellisestä ja rajat ylittävästä ajatustavasta. Oma erityinen kiinnostuksen kohteeni on Green Care -alan mahdollisuudet. Erityisen innostunut olen erilaisista luontoyhteysmenetelmistä, minkä vuoksi olen kouluttautunut myös luontoyhteysohjaajaksi sekä Metsämieliohjaajaksi. Luontoyhteysmenetelmät ovat rajoja rikkovia ja avartavat näköaloja. Luontoyhteysmenetelmien avulla voidaan rakentaa kokemuksellinen suora luontoyhteys, joka on osa vuosituhansia vanhaa elämäntapaa.

Minusta on kiintoisaa ymmärtää elämäntapaa ja ajatusmaailmaa aikojen alusta. Millaisena silloin nähtiin luonto, ihmiset ja eläimet sekä kaikki taivaan ja maan välillä. Olemme menettäneet paljon kadottaessamme kunnioituksen ja yhteyden luontoon. Jotta voisimme kulkea kohti tasapainoisempaan luontosuhdetta, tulisi meidän ensin tutustua omiin juuriimme, mitä kautta meille avautuu mahdollisuuksien polku. Esi-isiemme elämänviisaus ja ymmärrys ovat kullanarvoisia, kun pyritään tasapainoiseen luontosuhteeseen. Luontoyhteyden kautta voidaan löytää myös luonnon ja ympäristön arvo, sillä kokonaisvaltaiseen luontosuhteeseen kuuluu olennaisena osana luontoa kunnioittava elämäntapa.”

Keitä me olemme?

Karoliina

Tuomas

Proudly powered by WordPress & Tayp Theme by IshYoBoy.com