Arkistot
Kategoriat
luonto - hyvinvointi - kansanperinne - taide - kestävä kehitys

Kansanperinne

Nämä kansanperinteen ohjelmapalvelut ovat Minnan järjestämiä ja ne ovat saatavissa Itä-Lapin ja Sodankylän alueella. Ohjelmapalveluiden pituus on räätälöitävissä, mutta pääasiassa niiden kesto on n. 1-3 tuntia. Minnan ohjelmapalvelut ovat pääosin saatavissa iltaisin ja viikonloppuisin. Hyvissä ajoin sovittaessa myös mahdollisesti optio arkena päivällä toteuttaen.

Polkuja juurille ja harmoniaan – kertomuksia viisausperinteestämme

Polkuja juurille ja harmoniaan -tapahtuma pitää sisällään kertomuksia ikiaikaisesta muinaissuomalaisesta kulttuuriperinteestä. Tapahtumassa voidaan keskittyä myös erilaisiin teemoihin, kuten muinaissuomalaiseen mytologiaan, Kalevalan maailmaan ja loitsuperinteeseen. Tapahtuman kesto riippuu ryhmän koosta sekä tilaajan esittämistä toiveista. Tapahtuman toteutuskielenä on suomi. Tapahtuma voidaan järjestää sisällä ja/tai ulkona. Mikäli tapahtuma järjestetään ulkona, tulee huomioida säänmukainen vaatetus ja kengät. Tapahtumaan voidaan yhdistää myös esim. luontoyhteysmenetelmiä.

Tarinoita kehärummusta

Kehärummun tarinat ovat täynnä vuosisatojen viisautta ja mystiikkaa. Tapahtumassa syvennytään kehärummun merkitykseen, ja esillä on erilaisia rumpuja, joista jokaisella on oma tarinansa kerrottavana. Nämä tarinat tuovat muinaisen perinteemme elävästi esille, konkreettisella ja käsinkosketeltavalla tavalla. Tapahtuman toteutuskielenä on suomi. Tapahtuma voidaan järjestää sisällä ja/tai ulkona. Mikäli tapahtuma järjestetään ulkona, tulee huomioida säänmukainen vaatetus ja kengät.

Rumpupiiri

Rumpupiiri on seremoniallinen äänimatka. Se on myös mielikuvamatka omaan itseensä. Jokainen voi oman mieltymyksen mukaan osallistua äänimatkalle rummuttamalla, helistimellä, laulamalla, hyminällä ja muuten ääntelemällä, tanssimalla tai vain rentoutumalla ja olemalla läsnä. Rumpupiirissä ei ole vääriä nuotteja. Rumpupiiri koetaan usein meditatiivisena ja voimauttavana kokemuksena. Useimmille se on myös väylä tutustua itseensä ja hakea vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Rumpupiirin tekniikassa mielikuvitus, ajattelun visuaalisuus ja ennakkoluulottomuus ohjaavat prosessia. Hyödynnämme ihmisen sisäistä maailmaa ja alitajuntaa, mutta myöskään unohtamatta ääntä ja liikettä aina rummutuksesta tanssimiseen.

Rumpupiiri nostaa asioita pintaan, joten rumpupiiri ei sovellu sen vuoksi esim. akuutissa elämänkriisissä olevalle henkilölle tai henkilöille, joilla on voimakkaita psykiatrisia häiriöitä (kysy, jos olet epävarma soveltuuko rumpupiiri sinulle). Jotta mielesi on selkeä, tapahtuman luonne on päihteetön.

Minnan rumpupiireissä käsitellään muinaissuomalaista luontoviisautta, elämänkatsomusta ja elämäntapaa. Minnan lähestymistapa rumpupiiriin onkin ikiaikaisen pohjoisen hengenperinteen näkökulma unohtamatta kuitenkaan verkostoja (ja kollektiivista tietoa), joita olemme aina luoneet tässä todellisuudessa ja tuonpuoleisessa universaalisti.

Minna on perehtynyt rumpupiirityöskentelyyn vuodesta 2014. Ensimmäisenä opettajana hänellä on ollut yliopiston dosentti Jaana Kouri. Tämän jälkeen Minna aloitti monivuotisen ohjaajaopiskelun Susanna Aarnion (Pohjoisen perinteen kantaja, uskontotieteilijä, taiteilija, itkijä) ja Johannes Setälän opissa. Vaikuttajina matkan varrella on ollut myös mm. Turun rumpupiirin vetäjä Saila Anttila, ekopsykologi Riitta Wahlström, Kalevan nainen Helena Nuutinen, Johanna Pääkkönen sekä monet taitajat Neljän tuulen kesätapahtumissa.

Tapahtuman toteutuskielenä on suomi. Tapahtuma voidaan järjestää sisällä ja/tai ulkona. Mikäli tapahtuma järjestetään ulkona, tulee huomioida säänmukainen vaatetus ja kengät.

Edellisten yhdistelmät

Edellisten ohjelmapalveluiden yhdistelmät ovat toteutettavissa hyvinkin toiveiden mukaisesti. Olethan yhteydessä ja räätälöidään tapahtuma teille sopivaksi.

Proudly powered by WordPress & Tayp Theme by IshYoBoy.com