Arkistot
Kategoriat
Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 tilaajan joukkoon

luonto - hyvinvointi - kestävä kehitys

Palvelut

Tuotamme monenlaisia ohjelmapalveluja, joiden punaisena lankana on pyrkimys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja eheytymiseen luonnon, luovuuden sekä mielen ja kehon harjoittamisen kautta. Palvelujamme voidaan toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaan lähes missä tahansa, mistä löytyy tarvittavat puitteet. Pääasiallinen toiminta-alueemme Pyhäjärviseutu ja laajemmin Turku-Pori -akseli eli Varsinais-Suomi ja eteläinen Satakunta.

Tällä hetkellä tarjoamiamme ohjelmapalveluja:

metsämieli -tapahtuma on ohjattu läsnäolon ja pysähtymisen hetki luonnossa. Metsämieli-menetelmä sisältää erilaisia mielentaitoja vahvistavia harjoituksia, jotka perustuvat luonnon tutkittuihin terveysvaikutuksiin. Harjoitukset sopivat kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille, esim. työhyvinvointipäivien ohjelmaksi. Tapahtuman kesto voi olla asiakkaan toiveista riippuen 1 – 4h, ja siihen voidaan liittää terveysliikuntaa, kuten metsäjoogaa. www.metsamieli.fi

Luontoyhteystapahtuma sisältää ekopsykologiaan pohjautuvia luontoyhteysharjoituksia, joiden kautta voidaan voimistaa kokemuksellista luontosuhdetta, harjoittaa tietoisuustaitoja sekä lisätä hyvinvointia ja voimavaroja. Harjoituksia on monenlaisia, ja ne tehdään joko yksin, pareittain tai ryhmässä. Harjoitusten aiheena on mm. itsetuntemuksen kehittäminen luonnon avulla, luontoyhteyden syventäminen ja vuorovaikutustaitojen parantaminen. Tapahtuman kesto voi olla asiakkaan toiveista riippuen 1 – 4h, ja siihen voidaan liittää esim. metsäjoogaa.

Filosofiaa metsässä1

Filosofiaa metsässä

Filosofinen kävelyretki luonnossa Filosofia on syntynyt ihmisen kyvystä ihmetellä ja esittää kysymyksiä aistein havaittavan ja jatkuvasti muuttuvan havaintomaailmamme todellisesta luonteesta. Luonto on kaikessa moninaisuudessaan ollut ensisijainen ihmettelyn kohde. Filosofisessa kävelyssä metsä tarjoaa autenttisen alustan irtaantua arkipäivän itsestäänselvyyksistä ja asettua rauhassa filosofiseen suhteeseen maailman kanssa.
Filosofinen kävely muodostuu etapeista, jotka sisältävät yksin, pareittain ja ryhmänä suoritettavia pohdiskeluharjoituksia. Harjoitusten myötä tutustutaan yleisesti filosofisen ajattelun luonteeseen, kartoitetaan kunkin omaa filosofista elämänhistoriaa ja filosofista persoonallisuutta. Filosofisen kävelyn kesto voi olla esim. 1,5h.

Polkuja juurille ja harmoniaan -tapahtumassa käsitellään suomalaista luontoviisautta, vahvistetaan luontoyhteyttä, mietitään, miten pyhyys näkyy luonnossa sekä käydään läpi muinaissuomalaista elämänkatsomusta ja elämäntapaa. Tapahtumassa tutustutaan omiin juuriimme, ja niiden kautta meille avautuu mahdollisuuksien polku. Esi-isiemme elämänviisaus ja ymmärrys ovat kullanarvoisia, kun pyritään tasapainoiseen luontosuhteeseen. Luontoyhteyden kautta voidaan löytää myös luonnon ja ympäristön arvo, sillä kokonaisvaltaiseen luontosuhteeseen kuuluu olennaisena osana luontoa kunnioittava elämäntapa.
Tapahtuman kesto riippuu ryhmän koosta sekä asiakkaan esittämistä toiveista. Tapahtuma voidaan järjestää sisällä ja/tai ulkona. Tapahtumaan voidaan yhdistää myös esim. luontoyhteysmenetelmiä.

Metsäjooga on metsäympäristöön sovellettu rentouttava joogaharjoitus, joka voi perustua esim. luonnon elementteihin, ja niiden ilmentymiseen kehossa ja mielessä. Metsäjoogaharjoitus notkistaa ja voimistaa kehoa ja tasapainottaa mieltä, ja kun joogaharjoitus tehdään luonnossa, saadaan samalla luonnon tarjoat positiiviset vaikutukset terveyteen. Metsäjoogaharjoitus voidaan tehdä myös kokonaan seisten.
Metsäjooga voidaan yhdistää esim. luontoyhteys- tai metsämielitapahtumaan, tai se voi olla oma kokonaisuutensa. Metsäjoogan kesto voi olla muusta ohjelmasta riippuen esim. 15min. – 1h.

Metsäjooga2

Metsäjoogaa

Hathajooga on lempeä joogamuoto, joka sopii kaikille. Jooga-asanat tehdään hengityksen tahdissa ja omaa kehoa kuunnellen, sekä seisten että matolla. Joogaharjoituksen avulla pyritään mielen ja kehon yhteyteen ja tasapainoon. Tunti päättyy ohjattuun loppurentoutukseen. Joogatunnin yleisin pituus on 1,5h, mutta asiakkaan toiveet otetaan huomioon.

 

Lammasjooga on  lempeä ja rentouttava hathajoogaharjoitus lampaiden kanssa, omenapuiden katveessa! Harjoituksen kautta saamme nauttia myös ympäröivän luonnon ja eläinten läsnäolon hyvinvointivaikutuksista. Lampaat saavat tulla rapsuteltavaksi ja osallistua harjoitukseen oman tuntemuksensa mukaan. 🙂 Lammasjooga järjestetään Kaiturin tilalla Maskussa.

Vinyasa Flow Jooga on voimakkaampi ja dynaamisempi joogamuoto, jossa asanat tehdään pitkinä ja virtaavina sarjoina hengityksen avulla. Harjoitukseen kuuluu yleensä erilaisia aurinkotervehdyksiä ja soturisarjoja. Keskikehon ydintuen hallinta on tärkeässä asemassa tässä joogamuodossa. Harjoitus sopii kaikille kohtuullisen lihaskunnon omaaville. Harjoituksen pituus on yleensä 1/2h – 1,5h.

asahi-terveysliikunta on Suomessa kehitetty liikuntamuoto, jossa yhdistyvät itämaisen ja länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Liikkeet ovat pehmeitä ja virtaavia, ja ne tehdään seisaaltaan hengityksen tahdissa. Asahi-harjoitus avaa koko kehon päästä varpaisiin. Asahi sopii kaikille vauvasta vaariin, sillä sitä voi kukin harjoittaa täysin omalla tasollaan, ja liikkeet ovat yksinkertaisia. Asahi-harjoituksen kesto voi vaihdella 15 minuutista tuntiin, ja sen voi liittää muiden tapahtumien yhteyteen. Asahi sopii myös erinomaisesti ulkona harjoitettavaksi! www.asahi-health.com

Kädentaidot ja taidelähtöiset menetelmät esim. luontoyhteystapahtuman yhteydessä tai omana ohjelmanumeronaan. Tehdään ohjatusti yhdessä vaikkapa perinteisiä intiaanikäsitöitä (Ojo de Dios, Dream Catcher) tai muita helppoja askarteluja, joissa käytetään ensisijaisesti luonnosta löytyvää irtomateriaalia. Myös kierrätysmateriaalien käyttö on mahdollista. Vaihtoehtoisesti voidaan tehdä taidetta luonnossa ja luonnon innoittamana. Askartelu/taidepajan pituus riippuu ryhmän koosta ja työn luonteesta.

Musiikin ohjelmapalvelut
Tapahtumiin on mahdollista liittää jonkinlainen musiikillinen hetki vaikkapa yhteislaulutuokion merkeissä tai ohjelmanumerona. Kysy lisää mahdollisuuksista Karoliinalta.
Osuuskunta Onnenjuuren kautta on buukattavissa myös yläneläinen bluesduo Twelve Bar Ravens, jossa toimii laulajana Onnenjuuren Karoliina. Twelve Bar Ravens esittää monipuolisesti letkeää blues-musiikkia 1920-luvulta lähtien aina nykypäivään saakka. Twelve Bar Ravens on buukattavissa lähes minne tahansa bileistä ja perhejuhlista hämyisiin kuppiloihin. Duon oma sähköposti on twelvebarravens(at)gmail.com, ja Facebook-sivu facebook.com/TwelveBarRavens.

TwelveBarRavens

Proudly powered by WordPress & Tayp Theme by IshYoBoy.com